Buraczki z papryką

Buraczki z papryką
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: nowalijka
Bardzo smaczne, wspaniałe do 2 dania!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować buraki w skórkach, ugotowane wsadzić do zimnej wody i obrać, w zimnej wodzie skóra schodzi praktycznie sama. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Paprykę umyć obrać pokroić w prążki ugotować z obraną i pokrojoną cebulą w pół krążki w wodzie, wody nie dużo, z zielem ang. i listkami laurowymi.

  3. Następnie paprykę wymieszać z burakami, dać sól, cukier ocet wymieszać spróbować, jak by ktoś chciał może dodać octu czy cukru więcej. Nałożyć do słoików zakręcić i musi troszkę odstać aby się przegryzło. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 20 kwietnia 2011
Maja mama robi je do sloikow na zime-pycha!Zawsze wyciagam,gdy nie ma pomyslu do drugiego dania!
Polecam wiec tez... Czytaj całość »
Maja mama robi je do sloikow na zime-pycha!Zawsze wyciagam,gdy nie ma pomyslu do drugiego dania!
Polecam wiec tez TWOJE!
DODATEK NA 5!!!
Konto usunięte 20 kwietnia 2011
DODATEK NA 5!
Moja mama robi taka slatke do sloikow na zime i jest fantastyczna,zawsze wyciagam ja,gdy prakuje... Czytaj całość »
DODATEK NA 5!
Moja mama robi taka slatke do sloikow na zime i jest fantastyczna,zawsze wyciagam ja,gdy prakuje pomyslu na dodatek do obiadu!Nadaje sie tez jako dodatek np.do mies na zimno!
paola1984 20 kwietnia 2011
Ja robię takie na zimę do słoików, ale buraki kroję w małą kostkę też są świetne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki