Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczki z czosnkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Buraki wyszoruj i opłucz pod zimną wodą. Włóż do dużego garnka i ugotuj w łupinach. Gdy będą już dość miękkie, odcedź, wystudź i obierz.
Pokrój w dowolny kształt (mogą to być plastry, kostka, ćwiartki) i włóż do słoików. Dodaj po 2 kulki ziela na każdy słoiczek i 3 kawałki czosnku pokrojonego w plastry.
Zalewę zagotuj i zalej nią buraki. Zakręć szczelnie słoiki i pasteryzuj ok. 15 minut. Ja rozdaję je znajomym. Są zachwyceni!
<strong>Katarzyna Janeczko z Katowic</strong>Źródło: Super TV