Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kuchareczki
Zdrowe i to mówi samo za siebie !

Składniki

  • buraki czerwone, 1 kg
  • masło, 2 łyżki
  • śmietana(może ale nie musi być), 2 łyżki
  • przyprawy do wyboru(sól,kucharek,cytryna), można ale bez też będzie dobrze

Przygotowanie

  1. Buraczki wyszorować i ugotować do miękkości.(można obrać przed gotowaniem lub po). Zetrzeć na drobnej lub grubszej tarce.

  2. Rozpuścić w rondelku masło dodać starte buraki i troszkę podsmażyć.

  3. Pod koniec dodać śmietanę.Wymieszać. Dzisiaj zrobiłam z 2 kg i wszystko zjedzone.

Komentarze do przepisu (1)

rodzinka500 25 września 2012
wypróbowałam , bardzo mi smakowały,,,,
Składniki
  • buraki czerwone, 1 kg
  • masło, 2 łyżki
  • śmietana(może ale nie musi być), 2 łyżki
  • przyprawy do wyboru(sól,kucharek,cytryna), można ale bez też będzie dobrze
Składniki