Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczane carpaccio na cukinii"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Buraki obierz, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj ocet i cukier. Gotuj do miękkości buraków (60 min). Pozostaw w wodzie do ostudzenia. Osusz, pokrój w plasterki. Umytą cukinię również pokrój w plasterki, obsmaż na 2 łyżkach oleju. Osącz z tłuszczu.
Plasterki cukinii rozłóż na talerzu. Na środku umieść buraki. Całość posyp solą i pieprzem, skrop olejem oraz sokiem z cytryny. Na wierzchu rozłóż osączone grzyby i rukolę.
czas ok. 80 min; porcja – 130 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety