Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej;) Dziś przygotowałam dla Was pizzę w innej wersji ;) Lekka odskocznia od normalnej, i jaka pyszna ! :D
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
Składniki
Robimy rozczyn z drożdży, do miski rozkruszamy drożdże, zalewamy ciepłą wodą i dodajemy szczyptę cukru.
Kiedy drożdże zaczną pracować przesiewamy mąkę, dolewamy olej, dosypujemy sól i mieszamy. W miarę potrzeby dolewamy stopniowo ciepłą wodę. Tak aby powstała konsystencja ciasta do pizzy. Odstawiamy do wyrośnięcia
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, po chwili dorzucamy do niej pieczarki i dusimy, tak aby cała wodą wyparowała. Wędlinę także kroimy w kosteczkę, a ser trzemy na tarce.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na mniej więcej równe części (U mnie wyszło 9 bułeczek). Rozpłaszczamy w dłoni i nadziewamy. Na spód kładziemy koncentrat pomidorowy, dodajemy cebulę z pieczarkami, wędlinę i posypujemy startym żółtym serem. Zlepiamy jak pierogi i delikatnie przyklepujemy aby nadać kształt.
Ważne jest, aby farsz nie dostał nam się na boki, jeśli ciasto nie chce się kleić można brzegi posmarować wodą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, wkładamy do piekarnika na 180° i pieczemy do zrumienienia ;) Pyszności!