Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bulion z groszkiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1702
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1702
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Składniki
• na 8 porcji •: 105 min •Porcja: 270 kcal •Cena porcji: ok. 2,50 zł
Kurczak opłucz, pokrój na porcje. Mięso włóż do garnka. Zalej ok. 3 litrami zimnej wody. Wsyp łyżeczkę soli. Zagotuj. Zanim woda zawrze, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj pozostałe przyprawy. Zmniejsz płomień i gotuj 90 minut.
Cebulę razem z łupinką wbij na widelec, trzymaj nad ogniem, aż mocno się opali. Warzywa korzeniowe obierz. Por oczyść. Jarzyny opłucz i razem z cebulą dodaj do wywaru 40 minut przed końcem gotowania.
Groszek przełóż na sitko, opłucz i osącz. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy bulion przecedź, ew. ponownie przypraw. Makaron i groszek nałóż do miseczek lub talerzy. Zalej gorącym bulionem. Od razu podawaj.Źródło: Naj