Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza ulubiona kasza w lekkiej, warzywnej odsłonie.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, osączamy, studzimy. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orkisz osączamy z zalewy. Por kroimy w krążki. Szalotkę kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy czosnek i pomidory. Smażymy przez chwilę, by aromaty połączyły się. Dodajemy pozostałe warzywa razem z kuminem i smażymy do ich miękkości. Łączymy z kaszą, chwilę podsmażając, doprawiamy solą. Podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendry.