Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na obiad dla każdego.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 645
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 645
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
Wykonanie: Czosnek obrać i posiekać. Marchewkę, seler naciowy i pomidor umyć i oczyścić z pestek. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki a por w cieniutkie krążki. Na dużej patelni rozgrzać masło, podsmażyć czosnek cały czas mieszając, dodać marchewkę, seler i por, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Dodać posiekaną natkę pietruszki i pieczarki i smażyć około 2 minuty też cały czas mieszają. Do potrawki dodać kaszę bulgur, podlać bulionem, wrzucić listek laurowy, przyprawić do smaku tymiankiem. Całość zagotować, przykryć i gotować około 10 minut, w razie potrzeby podlać odrobiną bulionu. Potrawkę zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut aż kasza bulgur będzie miękka. Następnie dodać pokrojonego pomidora i połowę parmezanu, wymieszać i podawać na ciepło, przed p[oddanie posypać parmezanem. SMACZNEGO.