Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułgarskie szaszłyki z mięsa mielonego"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 77
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 77
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Składniki
Bułkę tartą zalej ciepłym rosołem.
Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę razem z papryką oraz żółtym serem. Czosnek przeciśnij przez praskę, a pietruszkę posiekaj.
Przygotowane warzywa wraz z pieczarkami podsmaż na oliwie. Ostudzone dodaj do mięsa. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.
Uformuj z masy wałeczki, po czym nadziej je na patyki do szaszłyków.
Umieść mięso w natłuszczonej brytfance i piecz w piekarniku 40 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Macura</strong>Źródło: Kurier TV