Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
Na obiad- bukiet warzyw- powinny składać się sezonowe warzywa, których teraz mamy obfitość. Można użyć dowolnych ulubionych warzyw, ważna jest różnorodność. Cukinie opanierowałam i usmażyłam jak schabowe. Mieszankę pomidorków pokroiłam skropiłam oliwą i cytryną, dodałam cebulę, oliwki i mozarelki, doprawiłam sola i pieprzem. Buraki ugotowałam w mundurkach, pokroiłam z cebulą i doprawiłam octem balsamicznym, oliwą, solą, pieprzem i cukrem: https://smaker.pl/przepis-buraczki-obiadowe,164900,fafiatko.html Ziemniaki w mundurkach ugotowałam i polałam sosem jogurtowo czosnkowym ze szczypiorem, solą i pieprzem. Ogórki pokroiłam na plasterki, wymieszałam ze śmietaną i doprawiłam solą i pieprzem. Fasolkę szparagową ugotowałam i posypałam przyrumienioną bułką tartą z masłem.
Smacznego :)