Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyń z wątróbek po lwowsku"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Składniki
Pieczarki oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj oczyszczoną wątróbkę, usmaż i przestudź. Całość zmiel razem z jajkami na twardo. Wymieszaj z żółtkami, a następnie delikatnie połącz ze sztywną pianą z białek.
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Szczelnie zamknij. Włóż do większego naczynia z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotuj około 50 minut.
Gotowy budyń wyjmij, przełóż na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłóż marynowanymi warzywami.Źródło: Na żywo