Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Do miski wsyp mąkę. Zrób dołek i dodaj pokruszone drożdże, zasyp połową cukru, wlej połowę ciepłego mleka i wymieszaj. Odłóż na około 20 minut, aż rozczyn podrośnie.
Po tym czasie dodaj pozostałe składnik i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 2 godziny i uformuj kulki. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Boki wysmaruj tłuszczem i ułóż kulki ciasta blisko siebie. Piecz w temp. 190°C przez 25 minut.Źródło: Na żywo