Brukselka z marchewką i cebulką.

Brukselka z marchewką i cebulką.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła pyszna,jako dodatek do obiadu,lub jako oddzielne danie:)

Składniki

  • brukselka 1kg
  • marchew 2 duże
  • cebula 3 średnie
  • masło 1/2 kostki
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Umytą brukselkę i pokrojoną w talarki marchew zalać gorącą wodą, posolić płaską łyżką soli ,gotować 10min.
    Odcedzić, a w garnku w którym się gotowała  podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
    Do zeszklonej cebulki dodać brukselkę z marchwią ,dobrze wymieszać  doprawić pieprzem i solą do smaku,podgrzać i gotowe.

    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (18)

fafiatko 23 stycznia 2018
kolorowe jesienne warzywa, uwielbiam! nie jadlam jeszcze takiej brukselki, dzieki za cos nowego
Maudie 23 stycznia 2018
Moja ukochana mikro-kapustka:)))W Twoim wydaniu brzmi pysznie:)
Bellapi 24 stycznia 2018
kocham brukselkę
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • brukselka 1kg
  • marchew 2 duże
  • cebula 3 średnie
  • masło 1/2 kostki
  • pieprz i sól
Składniki