brukselka w bułeczce tartej

brukselka w bułeczce tartej
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wioleta333
pyszne

Składniki

  • 0,5 kg kapusty brukselki
  • 0,5 kostki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • kucharek

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić, wrzucić do osolonej gotującej się wody , gotować do miękkości, odcedzić, na patelni rozpuścić masło, wsypać bułkę tartą, smażyć aż złapie złoty kolor, posypać kucharkiem, dodać do bułki tartej brukselkę, dokładnie wymieszać.

Komentarze do przepisu (7)

panka 23 lutego 2011
Uwielbiam brukselkę, super warzywko. Robię podobnie jak Ty. Do gotowania dorzucam maleńko cukru, na czubek... Czytaj całość »
Uwielbiam brukselkę, super warzywko. Robię podobnie jak Ty. Do gotowania dorzucam maleńko cukru, na czubek łyżeczki. Apetyczna fotka:)
Konto usunięte 23 lutego 2011
fajne i swietnie smakuje ,uwielbiam brukselke i kalafiora w takim wydaniu
wika11 23 lutego 2011
Też uwielbiam w takiej postaci brukselkę, ale w innych też . Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5 kg kapusty brukselki
  • 0,5 kostki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • kucharek
Składniki