brokuły w panierce

brokuły w panierce
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sandra1
brokuła w panierce, bardzo smaczna polecam.

Składniki

  • brokuła
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • sól
  • margaryna - do smażenia

Przygotowanie

  1. Do osolonej gotującej się wody wrzucić brokuł (podzielony na kawałki tzw. różyczki) gotować 5 minut. Następnie odcedzić i chwilkę przestudzić żeby palców nie poparzyć sobie =)

  2. W głębokim talerzu rozbełtać 2 jajka, a na dużym talerzu wysypać bułkę tartą. Teraz na przemian brokuł obtoczyć w jajku i bułce tartej. Gdy cała brokuł będzie gotowa smażyć na patelni grillowej na margarynie (ja smażę na patelni grillowej, ponieważ tłuszcz tak nie wsiąka w panierkę)

  3. Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem. Dobrze smakuje też jako dodatek do obiadu gorąco polecam.

  4. SOS CZOSNKOWY: 3-4 ząbki czosnku, łyżka majonezu, trochę śmietany, Szczypta soli i pieprzu. Spróbować i dosmaczyć jeśli jest potrzeba.

Komentarze do przepisu (1)

LadyBlack 12 grudnia 2020
Tak przygotowanych brokułów jeszcze nie jadłam :)
Składniki
  • brokuła
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • sól
  • margaryna - do smażenia
Składniki