Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste w wykonaniu. Idealne na romantyczną kolację.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 58
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 790
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 58
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 790
Składniki
Rozmrażamy ryby. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Dodajemy brokuły i fasolkę szparagową. Smażymy do momentu, aż warzywa będą al dente. Doprawiamy przyprawami według uznania.
Ryby kroimy w kostki wielkości 2 x1 cm. Jajka rozbijamy z 2 łyżkami mleka, dodajemy do niego sól, pieprz i pokruszoną papryczkę.
Kawałki ryb obtaczamy w jajku a następnie w mące. Smażymy na oleju z dodatkiem masła, aż przybiorą złoty kolor.
Na rozłożone na blasze ciasto francuskie, w centralnej jego części, układamy smażone warzywa. Na nie kładziemy chrupiące ryby. Ciasto składamy do środka. Nie domykając, tak by było widać co znajduje się w środku.
Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni na ok. 15-20 min.