Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 169
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 169
Składniki
Pierś kurczaka przekrawamy na pół jak na kotleta i rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
Solimy, pieprzymy i posypujemy vegetą (opcja dla przeciwników vegety np. papryką słodką).
W międzyczasie przygotowujemy pieczarki. Myjemy je i kroimy jak kto woli w paseczki lub ósemki.
Panierujemy kotlety w mące i jajku. Smażymy na oliwie do zrumienienia.
Pieczarki wrzucamy na patelnię lekko solimy i smażymy bez tłuszczu do zrumienienia.
Usmażone kotlety posypujemy pieczarkami. Kotleciki serwujemy z ziemniakami i buraczkami marynowanymi lub mizerią na słodko. Smacznego.