Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brasato: wołowina z winem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12441
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12441
Składniki
Podsmażyć cebulę z posiekanym czosnkiem i marchewką, przełożyć do garnka. Mięso obsmażyć ze wszystkich stron, dodać do jarzyn, zalać winem, dodać przecier. Doprawić solą i pieprzem, przykryć, gotować 4 godziny na wolnym ogniu.
Mięso wyjąć, sos zmiksować. Masło zasmażyć z mąką, zagęścić sos. Mięso pokroić w grube plastry, polać sosem, udekorować natką.
Tę włoską pieczeń podawaj z gotowanymi na półtwardo warzywami, np. marchewką, brokułami lub kalafiorem.
ok. 5 godzinŹródło: Twoje Imperium