Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bosmańskie naleśniki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę zmiksuj razem z mlekiem, 250 ml wody, całym jajkiem oraz szczyptą soli na gładkie ciasto. Odstaw je na ok. 30 minut, aby zgęstniało. Po tym czasie rozgrzej na patelni odrobinę oleju i partiami smaż 10 małych naleśników.
Rybę opłucz, osusz, pokrój na nieduże kawałki. Obraną cebulę poszatkuj drobno. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Na patelni roz grzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę na złoto. Dodaj pieczarki, smaż razem, mieszając. Wrzuć kawałki ryby. Duś całość do miękkości.
Do powstałego farszu dodaj 3 łyżki keczupu oraz 1-2 łyżki posiekanej natki. Dopraw solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Rozłóż połowę naleśników. Na każdy placek nakładaj kolejno warstwy startego sera oraz farszu.
Przykryj resztą naleśników, farszu i sera. Zapiekaj ok. 15 min w 200 st.
<strong>Magdalena Skrzypek, Głogów, technolog żywienia</strong>Źródło: Świat kobiety