Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały obiad, można podawać z makaronem ryżem, kaszami i ziemniakami.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem, dodać sól, pieprz i 1 łyżeczkę oregano. Uformować małe klopsiki i zrumienić na na dużej patelni z olejem. Przełożyć na papierowy ręcznik. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki lub cząstki. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni której smażyliśmy klopsiki, przesmażamy cebulę, czosnek i pieczarki. Smażymy 5 minut i wlewamy początkowo 2 szklanki ciepłej wody. Zagotowujemy, dodajemy klopsiki, 1 łyżeczkę oregano, szczyptę ziela i gotujemy około 20 minut.
Po 15 minutach dodajemy fasolkę, potem zagęszczamy śmietaną i w miarę potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.