Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bolońskie lasagne"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
ok. 60 minut
Posiekać cebulę i ząbki czosnku. Marchewki pokroić w słupki. Podsmażyć razem na 3 łyżkach oliwy. Dodać pomidory z puszki, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, aż zmiękną. Na innej patelni usmażyć mięso na łyżce oliwy, rozgniatając grudki widelcem.
Mięso wymieszać z sosem, doprawić solą, pieprzem i oregano, chwilę dusić razem. Parmezan zetrzeć, mozzarellę drobno pokroić. Do mięsa dodać 3 łyżki posiekanej bazylii. Płaty lasagne obgotować w osolonym wrzątku (nie dłużej niż 3-4 minuty).
Wlać nieco sosu na dno wysmarowanego resztą oliwy naczynia, potem układać warstwy: lasagne, sos, ser. Na samej górze ułożyć płaty lasagne, posypać mozzarellą i parmezanem. Piec 20-30 minut w temperaturze 200°C. Udekorować bazylią.Źródło: Twoje Imperium