Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bogracz węgierski"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10030
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 265
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10030
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 265
Składniki
W garnku rozgrzej smalec, zeszklij posiekaną cebulę, wrzuć kminek oraz paprykę ostrą i słodką w proszku, a następnie dodaj oczyszczone, pokrojone na kawałki mięso. Przesmaż.
Dołóż posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Zalej bulionem, przykryj garnek pokrywą i na bardzo wolnym ogniu duś potrawę około 45 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarła do dna.
Po tym czasie dorzuć obrane i pocięte w kosteczkę ziemniaki oraz pomidory z puszki wraz z zalewą.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj do miękkości wszystkich składników.
Danie możesz doprawić łyżką gęstej śmietany.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax