Boczniak z warzywami

Boczniak z warzywami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: GojaSM
Danie obiadowe w 15 minut

Składniki

  • boczniak 200 g
  • cukinia 250 g
  • papryka 250 g
  • sól himalajska, tymianek

Przygotowanie

  1. Grzyby i warzywa opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić według gustu na mniejsze lub większe kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, przesmażyć najpierw boczniaki, dodać paprykę i po minucie cukinię. Oprószyć szczyptą soli i tymianku, przemieszać. Przykryć pokrywką na 2 minuty, przemieszać między czasie by warzywa się nie przypaliły i podawać.

    Ps. Tymianek dodałam na samym końcu już po zrobieniu zdjęcia. Możecie dodać swoje ulubione np. koperek czy kolendrę.

Składniki
  • boczniak 200 g
  • cukinia 250 g
  • papryka 250 g
  • sól himalajska, tymianek
Składniki