Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z pieczarkami"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1470
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1470
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Składniki
Z boczku usunąć skórę, a mięso naciąć tak, aby utworzyło płat, natrzeć przyprawami i ziołami.
Pokrojoną w kostkę cebulę i płatki pieczarek zeszklić na oliwie, wystudzić. Dodać mielone mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawy i zioła.
Masę mięsno-pieczarkową rozłożyć na boczku, płat starannie zrolować, związać sznurkiem.
Roladę piec godzinę w brytfannie w temp. 180°C. Podawać na zimno z marynowanymi grzybkami.
Rolowany boczek jest doskonałą przekąską na domowe uroczystości. Wyśmienicie smakuje z chrzanem.
<strong>: ok. 75 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium