Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczne roladki z tortilli"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1735
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1735
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, następnie polej zimną wodą. Obierz ze skórki, pokrój na ćwiart ki. Usuń środki z pestkami, resztę potnij w kosteczkę. Paprykę umyj, wytrzyj. Przekrój, usuń pestki, miąższ posiekaj. Oliwki osącz z zalewy, potnij w plasterki.
Ser feta także osącz z zalewy, pokrusz. Sałatę opłucz, osusz, potnij w paski.
Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Jogurt wymieszaj z majonezem i sokiem z cytryny. Dodaj czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Tortille rozłóż na blacie, posmaruj połową sosu. Posyp sałatą, pomidorami, papryką, oliwkami oraz serem feta. Polej pozostałym sosem. Zwiń rulony. Każdy zawiń w folię spożywczą (jak cukierek) i schowaj do lodówki na 10 min.
Tuż przed podaniem rulony poodwijaj z folii, a następnie każdy przetnij ukośnie na pół. Pow stałe roladki powkładaj do papierowych papilotek (do pieczenia muffinek), ew. dodatkowo przewiąż cieniutką kolorową wstążeczką. Roladki ustaw na półmisku.Źródło: Tina