Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak, cukinia, papryka - wszystko w pysznym sosie pomidorowo-bazyliowym. Szybki obiad lub kolacja, dla tych co cenią smak a niekoniecznie długie stanie przy garnkach:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12860
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12860
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Składniki
Filet z kurczaka kroimy na plasterki, przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, papryką. Obsmażamy z obu stron, przekładamy do większego garnka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w podłużne paski, cukinię obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Warzywa po kolei wrzucamy na patelnię i obsmażamy dosłownie chwilkę.
Wszystkie warzywa dodajemy do garnka z kurczakiem. Dolewamy pół szklanki wody, dodajemy przecier pomidorowy, suszoną bazylię i dusimy około 5- 7 minut. Doprawiamy jeszcze do smaku wg uznania. Podajemy z ryżem lub innym ulubionym dodatkiem.