Błyskawiczna sałatka z ryżu i tuńczyka, na ciepło

Błyskawiczna sałatka z ryżu i tuńczyka, na  ciepło
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: malinki
Smacznie, szybko, zdrowo. Nie masz zbyt wiele czasu, szukasz sposobu na obiad, wypróbuj ten przepis :) Sprawdzi się również jako sałatka czy przekąska.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przepłucz ryż, wrzuć do ciepłej wody. Dodaj marchew z groszkiem. Całość gotuj w małej ilości wody, od czasu do czasu mieszając, by nie przywarł do spodu garnka.

  2. Po upływie ok. 10 minut, dodaj jarzynkę i paprykę. Gotuj jeszcze ok. 5 minut.

  3. Gdy ryż już się już ugotuje, przełóż miseczek (ew. salaterki). Na wierzchu ułóż kawałki tuńczyka.
    Smacznego :)

Składniki
Składniki