Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczna pizza na ostro"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 668
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 668
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Spody ułóż na blasze do pieczenia. Przecier pomidorowy wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem oraz oczyszczonym i posiekanym chili. Dopraw solą. Pastą posmaruj spody.
Strąki papryki opłucz, osusz, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w paski. Rozłóż na spodach razem z posza tkowaną cebulą. Posyp opłukanymi liśćmi szpinaku. Na nich umieść plasterki szynki, po kilka oliwek i starty ser. Piecz 20 min w 180 st.
Czas ok. 25 min; porcja – 480 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety