Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok z pistacjami w słoninie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Kurczaka, indyka, obraną marchewkę i pietruszkę włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziele, sól i pieprz. Zalej wodą. Ugotuj do miękkości.
Cebule obierz, pokrój, zeszklij na oleju, dodaj wątróbki. Smaż kilka minut. Mięso oddziel od kości, zmiel dwa razy z warzywami i wątróbkami. Do masy dodaj jajka, śmietanę, pistacje, imbir, gałkę, sól, pieprz i sos sojowy. Słoninę potnij w plasterki, wyłóż nimi foremkę, tak aby końce wystawały poza brzegi. Masę przełóż do formy. Przykryj końcami słoniny. Piecz 70 min w 180 st. Udekoruj ziołami i pieprzem. Zamroź.Źródło: Tina