Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Blok z pistacjami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Kurczaka, indyka, obraną marchewkę i pietruszkę włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Całość zalej wodą i ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na oleju, dodaj wątróbki. Smaż kilka minut.
Mięso oddziel od kości, zmiel dwa razy z warzywami i wątróbkami. Do masy dodaj jajka, śmietanę, posiekane pistacje, imbir, gałkę, sól, pieprz i sos sojowy. Foremkę wyłóż słoniną, tak aby końce wystawały poza brzegi. Włóż masę i przykryj wystającymi końcami.
Piecz 70 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo