Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Blok z jajkiem na twardo"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Składniki
Odłóż 1 jajko, pozostałe włóż do lekko posolonej wody. Gotuj około 10 minut. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupki i odłóż na bok.
Cebulę oraz czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Łyżkę oleju rozgrzej, wrzuć warzywa, podduś na szklisto. Dodaj do mięsa mielonego. Wsyp też bułkę tartą i wbij odłożone jajko. Dodaj musztardę.
Masę mięsną przypraw suszonym majerankiem oraz solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem.
Na spodzie formy rozsmaruj 1/2 masy mięsnej. Ułóż na niej jajka ugotowane na twardo – jedno za drugim. Przykryj resztą mięsa. Wierzch wygładź. Posmaruj pozostałym olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 45 minut.Źródło: Tina