Bitki ze schabu w sosie własnym

Bitki ze schabu w sosie własnym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Maddie80
Pyszne kruche bitki

Składniki

  • Schab, 0,5 kg
  • Mąka
  • przyprawa do mięs
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • pieprz w ziarenkach
  • kmin rzymski mielony
  • czosnek
  • sól

Przygotowanie

  1. 1. Schab pokroić na plastry i potłuc lekko tłuczkiem
    2. Mąkę wymieszać z przyprawą do mięs
    3. Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym oleju
    4. Do podsmażonego mięsa wlać trochę wody, tak żeby przykryła mięso
    5. Doprawić kilkoma ziarenkami pieprzu, ziela angielskiego, dodać liście laurowe, szczyptę kminu rzymskiego, czosnek, można dosolić do smaku. Dusić do momentu, aż sos się zredukuje. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
    SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (3)

slodkisentyment 04 września 2019
Ale super obiadek. Chętnie przyjmę :)
marianna1289 23 września 2019
Bardzo smaczne
Maddie80 23 września 2019
Dziękuję! :)
Składniki
  • Schab, 0,5 kg
  • Mąka
  • przyprawa do mięs
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • pieprz w ziarenkach
  • kmin rzymski mielony
  • czosnek
  • sól
Składniki