Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
4 plasterki szynki to u mnie porcja na dwie osoby.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Składniki
Plastry szynki rozbiłem i przyprawiłem (papryka słodka, sól, pieprz, zioła prowansalskie). Lekko oprószyłem mąką i podsmażyłem na brązowo. Następnie zalałem wodą i dusiłem. Do zalewy wrzuciłem marchewkę, pietruszkę, ziarna pieprzu, kawałek pora... Tak naprawdę to co mam i co doda smaku.
Mięso dusiłem prawie do miękkości, około 20 minut przed końcem dodałem 3 garście fasolki. Fasolkę z mięsem dusiłem razem sprawdzając co kilka minut czy fasolka jest już gotowa.