Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki z suszonymi grzybami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie. Osącz. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cztery plastry. Jak najcieniej rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Oliwę rozgrzej na dużej patelni, włóż kotlety i cebulę, podsmaż z obydwu stron na lekko rumiany kolor (możesz też smażyć partiami).
Całość przełóż do rondla, podlej niewielką ilością wody. Dodaj osączone grzyby, posyp słodką papryką i przyprawą uniwersalną. Duś na małym ogniu do miękkości.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa, podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie