Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie winogronowym"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Składniki
Z mięsa wycinam osiem plastrów, rozbijam je lekko, przyprawiam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
Mięso, delikatnie oprószone mąką, kładę na rozgrzany tłuszcz. Smażę z obu stron na złoty kolor. Posypuję solą, pieprzem i ziołami. Podlewam wodą, przykrywam i duszę na małym ogniu do miękkości.
Winogrona myję, obrywam i rozgotowuję, dolewając wino. Przecieram przez sito.
Dodaję pozostałe oprócz oleju. Miksuję blenderem na gładką masę. Zagotowuję i dodaję olej.Źródło: Kobieta i życie