Bitki w sosie paprykowym

Bitki w sosie paprykowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Szybki sposób na pyszne danie w sosie z papryką.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • 2 papryki ( czerwona i żółta)
  • 1 papryka chili
  • Koncentrat pomidorowy
  • Cebula
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry po czym rozbijamy.
    2. Solimy i obtaczamy w mące pszennej.

  2. 3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  3. 4. W garnku gotujemy wodę i przekładamy usmażone mięso.

  4. 5. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

  5. 6. Papryki kroimy w paseczki, dodajemy do cebuli.

  6. 7. Paprykę chili drobniutko kroimy i również dodajemy do cebuli

  7. 8. Mięso z sosem przekładamy do papryki, dusimy.

  8. 9. Pod koniec dodajemy koncentrat oraz ketchup, chwilę gotujemy.

  9. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 22 listopada 2018
W sosie paprykowych jeszcze nie jadłem, więc będzie okazja, bo pysznie się prezentują :)
PYCHA :)
KulinarnaChwila 22 listopada 2018
Smacznego Żarłoku :)
Nevermore 22 listopada 2018
Już zjedzone, było pyszne ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szynka wieprzowa
  • 2 papryki ( czerwona i żółta)
  • 1 papryka chili
  • Koncentrat pomidorowy
  • Cebula
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • Sól
Składniki