Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki w sosie kurkowo-śmietanowym"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1446
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 48
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1446
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 48
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój na 5 plastrów. Każdy plaster delikatnie rozbij przez folię spo żywczą. Natrzyj słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Kurki rozmroź. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, posiekaj. Margarynę stop w brytfannie lub dużym rondlu. Włóż plastry mięsa, obsmaż z obydwu stron. Dodaj kurki (najlepiej pokrojone), cebulę i czosnek. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Zalej wywarem jarzynowym, duś pod przykryciem 30-35 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło, stop. Wlej śmietanę, zamieszaj, chwilę podduś. Sos przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie