Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie grzybowym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 216
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 216
Składniki
Grzyby namocz na noc, rano posiekaj. Mięso opłucz, pokrój na plastry i lekko je rozbij. Oprósz solą, pieprzem, odstaw na pół godziny. Plastry mięsa obtocz w mące i obsmaż na oleju. Przełóż do garnka.
Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną cebulę. Włóż do mięsa. Dodaj pokrojone grzyby, zalej wywarem z grzybów oraz wodą, aby mięso było zakryte. Włóż przyprawy. Duś, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby dolej wody). Zagęść mąką, jeszcze raz przypraw do smaku.
Przed podaniem posyp potrawę natką.
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Porcje: 5. : 60 min. Cena: 1,95 zł. Kalorie: 225 kcal.Źródło: Bella Relaks