Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki to po prostu bite kolety. Tradycyjnie robi się je z wołowiny, możemy przygotować je również z wieprzowiny. Ja przedstawiam przepis bitki ze schabu, polane pysznym, aromatycznym sosem. Szybki i efektowny obiad:).
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 211
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 45
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3302
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 211
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 45
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3302
Składniki
Przygotowujemy sos: cebulę, czosnek i pieczarki kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju do odparowania wody z pieczarek. Wtedy wlewamy wodę wymieszaną z mąką, musztardą i śmietaną. Gotujemy przez około 5 minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Schab kroimy w plastry, ubijamy tłuczkiem, posypujemy solą, pieprzem i papryką. Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Bitki polewamy sosem. Posypujemy natką pietruszki.