Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigosik z nutką pomarańczy"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
W garnku zagotuj 1 i 2/3 szkl. posolonej wody. Na wrzątek wsyp ryż. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Kapustę pokrój na cząstki, wytnij głąb, liście potnij na kawałki. Pory oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso opłucz, dokładnie osusz, potnij w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso. Zrumień je ze wszystkich stron, stale mieszając. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż kapustę oraz pory. Podlej sokiem pomarańczowym. Dodaj usmażonego kurczaka i duś jeszcze około 12 minut.
Natkę opłucz, oderwij listki, trochę pozostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Ryż odcedź, osącz, wymieszaj z posiekaną natką.
Gulasz tuż przed końcem gotowania przypraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Podawaj go z dodatkiem ryżu. Danie udekoruj odłożonymi listkami natki.
35 min; Porcja: 480 kcal; Cena porcji: 4,65 zł;Źródło: Naj