Bigosik z kiełbaską z młodej kapusty

Bigosik z kiełbaską z młodej kapusty
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
W tamtym roku na blogu pojawił się bigosik z mięsem mielonym, dzisiaj zachęcam Was do spróbowania wersji z kiełbaską. W połączeniu z młodymi ziemniaczkami smakuje wyśmienicie, polecam!!!

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 biała cebula
  • 1 większa kiełbaska (dobrej jakości)
  • koperek i szczypiorek (ilość wg. uznania)
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • troszkę wody do podlania kapusty

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na oleju na złoty kolor, wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbaskę, podsmażyć.

  2. Następnie dodać posiekaną dość drobno młodą kapustkę, koperek i szczypiorek, przemieszać, podlać troszkę wodą, dusić ok. 30 minut (do miękkości). Na koniec doprawić solą i pieprzem. Pycha!!!

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 06 czerwca 2018
Pycha :D Biorę, ale już raczej na rano ;)
zmaminegozeszytu 07 czerwca 2018
Polecam ;)
Składniki
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 biała cebula
  • 1 większa kiełbaska (dobrej jakości)
  • koperek i szczypiorek (ilość wg. uznania)
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • troszkę wody do podlania kapusty
Składniki