Bigosik z kalmarów

Bigosik z kalmarów
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zacek0
Danie z owocow morza.

Przygotowanie

  1. Tuszki kalmarów gotujemy 30 min w wodzie z solą,Po przestudzeniu tniemy w cienkie paseczki.Do rondelka wkladamy masło,pokrojoną w cienkie paski cebulę i smażymy aż się zeszkli.

  2. Dodajemy koncentrat pomidorwy,keczup i,wszystkie przyprawy(liść laurowy i ziele angielskie proszę utuc w mozdzierzu),marchew utarta na tarce z dużymi otwormi.Mieszamy i dusimy 5 miin.

  3. Na koniec wkładamy kalmary i wlewamy rosół.Całość gotujemy 5-7 min na małym ogniu i doprawiamy do smaku.

  4. Podajemy z ziemniakami puree.

Komentarze do przepisu (3)

Sugarspice 22 września 2009
po 30 minutach to kalmary chyba beda twarde jak podeszwy... zawsze smaze kilka minut bo chwile potem robia sie gumowate
zacek0 22 września 2009
Tak ale tam pisze gotowac w wodzie a nie samżyć.
koko6 23 września 2009
faktycznie kalmary smaży się kilka minut,ale co czasu gotowania to 30 min może też być za mało,trzeba gotować... Czytaj całość »
faktycznie kalmary smaży się kilka minut,ale co czasu gotowania to 30 min może też być za mało,trzeba gotować do momentu aż będą miękkie-trzeba sprawdzać.Pozdrawiam.
Składniki