Bigosik z cukini

Bigosik z cukini
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: amidalla
Gdy już ugotuję ten wielki wok bigosu, to jem to 3 razy dziennie - na śniadanie, na obiad i na kolację:)

Składniki

  • 3 dość duże cukienie
  • 2 zielone papryki
  • 3 duże pomidory
  • 6 cebul
  • zielona pietruszka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz mi papryka w proszku
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w piórka i smażymy aż będzie szklista. Cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy do zeszklonej cebuli. Ciągle mieszamy, aby nie spalić cebuli. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę.

  2. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w większe kawałki i wrzucamy na patelnię do reszty warzyw. Mieszamy, ciągle mieszamy:) Na koniec doprawiamy, dodajemy koncentrat i posypujemy pietruchą. Najważniejsze, aby cukinia i papryka były miękkie.

Komentarze do przepisu (3)

mufinka 30 sierpnia 2009
Takie lekkie warzywne dania są pyszne! :)
airin2007 30 sierpnia 2009
napewno sprobuje!! moj maz nie je kapusty nastepnym razem zrobie bigosik z cukinii dzieki za przeps
Marusia26 23 października 2013
Dla mnie to też jedzenie " na okrągło".:-)
Składniki
  • 3 dość duże cukienie
  • 2 zielone papryki
  • 3 duże pomidory
  • 6 cebul
  • zielona pietruszka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz mi papryka w proszku
  • oliwa do smażenia
Składniki