Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chcę podzielić się przepisem na bigos, który dostałam od mojej synowej. Bigos wyszedł bardzo smaczny i na pewno będę wracać do tego przepisu.
garnek, garnuszek, nóż, deska, patelnia,
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 789
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 789
Składniki
Śliwki suszone po krótkim namoczeniu pokroić w małe kawałki. Suszone grzyby dzień wcześniej namoczyć, następnie podgotować i pokroić. Kapustę kiszoną ugotować z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego. Po ugotowaniu odcedzić nie całkiem do końca (czyli zostawiając trochę wody). Boczek pokroić i podsmażyć wraz z obraną pokrojoną cebulą. Kiełbasę pokroić w plasterki ,a następnie dodać do boczku i chwilkę razem podsmażać. Do kapusty dodać grzyby, śliwki, podsmażone pokrojone mięso oraz boczek z cebulką i kiełbasą. Dodać przyprawy i gotować do momentu aż wszystko zmięknie. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z pajdą chleba.