Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście nie jest to prawdziwy bigos ale latem to akurat taka kapusta smakuje najbardziej
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1970
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1970
Składniki
1. kapustę drobno posiekać, zalać zimną wodą, gotować ok 5 min, odcedzić, 2. wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, cebulę posiekać, dodać do wędliny, chwilę smażyć razem, marchew pokroić w plasterki, 3. do kapusty dodać marchew, wędlinę i pomidory z puszki, dodać liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, dodać koncentrat, 4. z mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, dodać do kapusty, chwilę jeszcze pogotować, uważając żeby się nie przypaliła, doprawić do smaku, podawać z ziemniakami lub pieczywem smacznego