Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to obowiązkowe danie wiosenną porą. Można go przyrządzić w wersji mięsnej lub jarskiej. Dziś propozycja z boczkiem i kiełbasą.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 643
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 643
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy3 szklankami wody. Delikatnie solimy i gotujemy. W sumie kapustę gotujemy ok 30 minut. Zbyt długie gotowanie sprawi, że zrobi się z niej miazga
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Jeśli z boczku nie wytopi się odpowiednia ilość tłuszczu to dolewamy 2 łyżki oleju i dokładamy drobno pokrojoną cebulę. Smażymy razem do zeszklenia
Gdy kapusta zmięknie dodajemy do niej ziele, liść laurowy, mieloną paprykę oraz boczek z cebulą
Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do kapusty
Do kapusty dodajemy przecier, dosalamy i przyprawiamy pieprzem
Na koniec dodajemy posiekany koperek
Podajemy z młodymi ziemniakami lub z pieczywem