Bigos z kiszonej i słodkiej kapusty.

Bigos z kiszonej i słodkiej kapusty.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Kapusta kiszona i słodka z kiełbasą i boczkiem wędzonym na gęsto. Idealna ze świeżym pieczywem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotujemy świeżą kapustę wraz z pokrojonym, wędzonym boczkiem, kiełbasą śląską, domową pastą rosołową.

  2. Przyprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy drobno pokrojone natki kopru i pietruszki, i gotujemy, często mieszając, po około 2-3 godzinach kończymy 1 etap gotowania.

  3. Na drugi dzień gotujemy 1 godzinę i dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory krojone z puszki i gotujemy jeszcze 15-20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.

  4. Z podanego przepisu wyszło 4 litry bigosu który możemy za pasteryzować w słoikach.

  5. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 23 października 2017
Taki po tygodniu jest najlepszy :)
Wtedy to klękajcie narody, nie ma nic lepszego xD
kuchmariola63 24 października 2017
Dokładnie :)
Składniki
Składniki