Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej z dobrą, podwędzaną kiełbasą i pieczarkami jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Największą zaletą tego bigosu jest doskonały smak i bardzo szybkie wykonanie.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 389
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1453
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 389
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1453
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kroimy w plastry wędlinę i smażymy ją na oleju -do przyrumienienia.
Do kiełbasy dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Kiedy pieczarki dojdą, wlewamy passatę pomidorową i dajemy poszatkowaną kapustę pekińską. Przykrywamy pokrywą, dusimy bigos pod przykryciem około 15-20 minut. Na sam koniec doprawiamy go cukrem i maggi. Wrzucamy pęczek posiekanego koperku.
Prosty i smaczny bigos z kapusty pekińskiej gotowy!