Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie jedna z wielu wariacji na temat, ale ta jest nasza - "rodzinna"!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Umyć i obrać warzywa (z wyjątkiem cukini - jeśli jest młoda). Zetrzeć na tarce z grubymi oczkami - każde warzywo na osobnym talerzyku!!!
Cebulę podsmażyć na 4 łyżkach oliwy (najlepiej w brytfannie), dodać startą marchew, chwilę przesmażyć, pietruszkę (jw), seler i na końcu cukinię (lub kabaczek). Dodać przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie i tymianek. Podlać trochę wodą, rozkruszyć kostkę bulionową i wymieszać.
Dusić na małym ogniu, ok 30 min. W miarę potrzeby uzupełniać wodę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodać poszatkowaną nać selera. Dusić jeszcze przez chwilę.
Parówki pociąć na 2 cm. kawałki. Naciąć na krzyż do 3/4 wysokości. Rozgrzać oliwę i smażyć na złoty kolor. Nacięcia pod wpływem temperatury powinny się powyginać jak różki koziołków (stąd nazwa...) tuż przed zdjęciem z patelni opruszyć papryką.
Parówki - koziołki wyłożyć na talerze i do tego bigosik... Mniam!!!