Bigos z cebuli

Bigos z cebuli
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: julita1988
bardzo łatwy i pyszny :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kroimy cebule w półksiężyce, pieprzymy, solimy, dodajemy trochę masła lub margaryny i gotujemy aż cebula się zeszkli i zmięknie.

  2. Dodajemy fasolkę i pokrojoną w kostkę mortadele cały czas gotując.

  3. Na koniec doprawiamy wszystko koncentratem, sola i pieprzem. Musi być pikantny, jednak końcowy efekt wyjdzie na drugi dzień, także nie można przedobrzyć z przyprawami i koncentratem:) jeśli ktoś lubi pieczarki można tez dodać.

Komentarze do przepisu (1)

kahate1 09 listopada 2019
Smaczne, ale nie każdy lubi cebulę. Druga sprawa to nazwa dania - chyba powinna być a cudzysłowie albo
zapisana... Czytaj całość »
Smaczne, ale nie każdy lubi cebulę. Druga sprawa to nazwa dania - chyba powinna być a cudzysłowie albo
zapisana jako A'LA BIGOS, ponieważ bigos wedłu słownika języka polskiego to tradycyjna polska potrawa na bazie kapusty (głównie kiszonej) z różnymi dodatkami - w wersji klasycznej 2-3 rodzaje mięsa, 2-3 rodzaje kiełbasy, wędzony boczek, marchew, cebula, pomidory, grzyby, przyprawy, a w wersji jarskiej zamiast mięs, kiełbas i boczku dodaje się rodzynki, suszone śłiwki, ędzone śliwki, ędzoną paprykę
Składniki
Składniki